Stiftelse, Bilag kandidater

På den stiftende genralforsamling valgtes følgende bestyrelse, der konstitueres 21. sept 2020

Listen kan downloades til udskrift ved klik på link herunder

Download : https://www.stoeberihallerne.nu/wp-content/uploads/2020/09/Bestyrelse-valg-16-09-2020.pdf

Valg af bestyrelsen og suppleanter:

Kandidater til Bestyrelsen

Tine Neel Riber Teglbjærg

Klaus Lindegaard

Gregers Münter

Rasmus Evind

Peter Rasmussen

Peter Danvar Hersted

Stefan Preusche

Alle enstemmigt valgt

Kandidater til Suppleanter

Anders Madsen

Lisa Fälling Andersen

Alle enstemmigt valgt

Konstituering af og i bestyrelsen finder sted mandag d. 21/9-20 kl. 20

Send en besked via kontakt siden

NavnErfaringer og opgaverBestyrelsesrolle

Gregers Münter
Jeg har omfattende erfaring med planlægning og gennemførelse af strategiske og operationelle indsatser, særligt i
forbindelse med udvikling af virksomheder og deres organisationer.
Personlig og pragmatisk virksomhedsrådgivning, der hjælper jer videre.
Gennem flere år har jeg, i både større og mindre virksomheder, arbejdet med udvikling og implementering af nye
forretningsmodeller, og personligt faciliteret og gennemført omfattende omstruktureringer og forandringsprogrammer, i
relation til både markedsorienterede og interne arbejdsgange.
Min tilgang er praktisk, og med fokus på at skabe bæredygtige forandringer, der gør en forskel her og nu – og samtidig
skaber langvarig værdi. Det gør jeg gennem præcise og overskuelige indsatser, og tæt opfølgning og sparring med de
involverede.
At skabe forandring kan være komplekst, men det bør gøres simpelt.
Formand

Peter Rasmussen
Lært som bådebygger i 2002 og har efterfølgende arbejdet som maskin- og møbelsnedker, tømrer og selvfølgelig som bådebygger bl.a. ved Vikingeskibsmuset. Da stort set alt gik i stå i 2008, blev jeg træt af kortvarige ansættelser og besluttede mig for at læse til maskinmester, hvor jeg stod færdig i 2016. Jeg arbejder p.t. hos Emerson i Næstved.
I min tømrertid fik jeg mulighed for at snuse til bygningsbevaring og -restaurering, og lærte om udfordringerne ved at tilføje nyt til gammelt. Bevaringen af det oprindelige udtryk og tidens tand/patinaen er for mig det ultimative resultat ved bygningsrestaurering.
Har altid haft et godt øje til smuk arkitektur (gammelt og nyt) og veludført håndværk, hvor det kan ses at arkitekten og håndværkeren har gjort sig umage.
Samarbejde og kommunikation er nøgleord for mig i foreningsregi – hvis alle er indstillet på at få tingene til at fungere, så er vejen brolagt med succes. Har masser af ideer til aktiviteter i Støberihallerne og et par oplagte studieture i ærmet for håndværkergruppen.
Har de seneste år engageret mig i fiskeripolitik i forhold til de lokale brakvandsfiskebestande som der er et kæmpe turistpotentiale i. Det arbejde har medført en del politisk interaktion, hvilket for mig har været både sjovt, udfordrende og udviklende.
Gift med Mikala, som jeg har 2 sønner sammen med. Bor på Skovhusevej
Næstformand

Rasmus Evind
Rasmus er en del af City Manager-teamet i Vordingborg erhverv med fokus på Præstø. Han er formand for Præstø Handel & Erhvervsforening, og han har drevet forretningen Sweet & Coffee sammen med sin kone Doreen de sidste 10 år.
Rasmus har en baggrund inden for Hotel & Restaurationsbranchen med udlandsophold i både England og Frankrig. Han har et stort kendskab inden for lokal turisme som repræsentant for den lokale turistforening. Og siden 2010 har han været med i styregruppen, der afholder Fransk Forår – et event, der er blevet tildelt signaturevent af Vordingborg Kommune og som trækker mere end 40.000 gæster til byen over 3 dage.
Kasserer

Tine Neel Riber Teglbjærg
Jeg er uddannet bygningsarkitekt fra Arkitektskolen i København, og har boet på Jungshoved siden 2007. Kort efter vi flyttede herned, blev jeg ansat på Berings Tegnestue i Kragevig, hvor jeg har arbejdet med fredede og bevaringsværdige bygninger indtil maj 2020. Nu arbejder jeg på tegnestue i København, stadig med istandsættelse af gamle huse som mit primære fokus. Jeg har således en bred erfaring med projektering af istandsættelsesarbejder på ældre bygninger af forskellige typer: fra middelalderkirker – over Sprøjtehuset på torvet i Vordingborg – til min egen families ødegård i Småland.
Jeg er gift og har 2 hjemmeboende teenagebørn.
Medlem af Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn.
Sekretær

Klaus Lindegaard
Jeg har arbejdet med innovation og økonomi i mange år med projekter rundt i hele Danmark. Nu underviser jeg i økonomi på handelsgymnasiet ZBC i Vordingborg.
Jeg har boet i Præstø med min familie i godt 9 år og deltaget i den lokale udvikling som formand for Præstø Lokalråd og nu Præstø Lokalforum.
Støberihallerne og foreningen for traditionelt håndværk er et vigtigt projekt for hele området og kan sætte Præstø på landkortet med et unikt center for viden, læring, udstillinger og events. Projektet vil løfte Præstø og vise hvordan bevaring og udvikling kan gå hånd i hånd

Stefan Preusche
Jeg er uddannet Møbel og Bygningssnedker og har efter min læretid i Tyskland været på valsen som rejsende håndværker – Naver –  i 3,5 år. På denne rejse blev jeg meget optaget af at bruge traditionelle tekniker og redskaber og bæredygtige materialer, som også fungerer bedst i sammenhæng med bevaringsopgaver. Efter jeg har bosat mig i dk i 2004, har jeg taget en tækkemand uddannelse hos John Kunze (Snesere) som også førte mig tætter på museumsarbejde og bevaringsopgaver som for eks. at flytte Rynkeby Smedjen til Frilandsmuseet i Sorgenfri. Efter det var jeg selvstændig til 2010, hvor efter jeg blev driftsleder på Idrætshøjskolen Bosei og stå for alle opgaver omkring bygningernes drift, projektering af ombygning, svømmehallens drift osv.
I 2017 hold jeg orlov for at kunne være med til at bygge et vikingeskib på Ribe vikingecenter og har efterfølge interesseret mig meget for klinkbyggede både. Privat bor jeg i Roneklint med min kone og 3 børn og nyder den skønne natur.

Anders Madsen
Tømrermester, ejer af Mestermadsen A/S – tømrer-snedkerfirma, beliggende i Bårse og med afdeling på Møn.
35 mand med speciale i restaurering i fredede og bevaringsværdige bygninger, samt snedkeri med 2 bygnings snedkere og 1 møbel snedker.
Suppleant

Lisa Fälling Andersen
Uddannet fra et håndarbejdsseminarium og har senere taget læreruddannelsen og har arbejdet som teaterskrædder og folkeskolelærer. Derudover har jeg en kandidatuddannelse og er Ph.d. i didaktik, materiel kultur fra Aarhus Universitet (DPU), bl.a. med interesseområde inden for etableringen og didaktiseringen af det nye fag håndværk og design. Jeg arbejder som ekstern lektor på DPU og som adjunkt på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole i faget håndværk og design. 
Jeg er interesseret i didaktik og formidling i forhold til de praktiske fagområder og i de kropslige læreprocesser, der er forbundet med udøvelsen af håndværk og forarbejdning af materialer. Herudover den læring, der er forbundet med vores omgang med materialitet, genstande og rum i vores hverdag, samt hvordan vi historisk og kulturelt set, gennem materialitet, er blevet og bliver dannet og dannes som mennesker. Det er således måden at se mennesket, materialiteten og kulturen som forbundet – og formidlingen af den relation – der optager mig. Jeg bor i Præstø med min mand og vores to børn.
Suppleant